Activități pentru frați mici și mari

Ieșitul afară singură cu doi copii e o aventură. De multe ori, mai ales dacă cel mare e reticent și vrea în casă neapărat, zicem pas. Dacă e și urâtă vremea de afară, cu atât mai mult ne cuibărim la căldurică.

Dar atunci intervine întrebarea, ce facem în casă? Cosmin se joacă, citește, aleargă, dar, inevitabil la un moment dat începe să divagheze de la drum și să atenteze la surioară.

Inspirată de Pinterest, am găsit câteva joculețe interesante și ieftine. Și liniștite, ca să nu îl mai aud hăulind prin casă 🙂

1. Joaca de-a spuma

Un tub ieftin de spumă de bărbierit, o cutie, eventual niște jucării – distracție maximă și garantată, pe toată durata tubului. Cum nu se descurcă foarte bine la golit, se muncește și 30 de minute cu el.

2. Reacții chimice

Treaba asta nu e așa de periculoasă cum sună. Un plic de bicarbonat de sodiu și o cană-două de oțet sunt toate ingredientele de care aveți nevoie. A descoperit că amestecul face spumă, face zgomot, a încercat să pună și apă să vadă ce se mai întâmplă, și-a dat seama că după un timp efectul dispare.

3. Rece/cald

Nu e jocul de căutat obiecte la care poate vă gândiți, pentru că nu am reușit încă să îl învăț.  E tot un fel de experiment cu apă caldă, apă rece și gheață.

Lui Cosmin i s-a părut distractiv să punem apă în pungile de gheață, le-a urmărit la congelator până au înghețat, apoi am scos cuburile înghețate la joacă. Le-a gustat, le-a aruncat, le-a zdrobit, le-a pus să se topească în apă caldă sau rece. A fost foarte dezamăgit când și-a dat seama că după ce se topesc, nu pot sa i le fac la loc acum.

4. Apă colorată

Asta a fost o activitate cu dublu scop. L-a ținut ocupat, dar am făcut și ceva util, adică niște sticle senzoriale pentru Ema. Iar faptul că am pregătit jucării pentru cea mică a adăugat valoare activității în ochii Cosmin-ului.

Materiale necesare – colorant alimentar, apă, sticle de 0.5l și o pâlnie.

Dacă aveţi ceva de comentat