Cicero se plimbă cu barca

A fost odată ca niciodată un iepuraș pe care îl chema Cicero. Și în fiecare seară când mama îl chema la culcare, Cicero nu vroia să vină. El vroia să se joace, să alerge și să cânte. Atunci mama îl lua încetișor în brațe, îl ducea în dormitor și începea să îi spună o poveste.

Și când povestea era gata, Cicero se trezea pe malul unui lac mare și frumos. În jur orăcăiau broaștele, zburau rațele și înotau peștii.

Cicero era atât de încântat de peisaj că aproape n-a observat libelula care zbura pe lângă el.

Cine ești tu, mititelule?

Eu sunt iepurașul Cicero. Și vreau să mă dau cu barca, s-a hotărât brusc Cicero.

Aaaa, păi du-te și vorbește cu broscuțele că ele au o barcă de închiriat.

Cicero a țopăit bucuros înspre stufărișul de unde se auzeau broaștele. Pe drum, atât de minunat de ceea ce vedea în jur, n-a fost atent și s-a izbit de două picioare lungi, subțiri și foarte înalte. Și a căzut direct în fund, buf. După ce s-a ridicat, Cicero s-a uitat în sus…și mai sus…și mai sus…până a descoperit o pasăre deasupra picioarelor.

Wow, tu cine ești? a întrebat el mirat.

Eu sunt Cocostârcul. Dar tu, mititelule, cine ești?

Eu sunt iepurașul Cicero. Și vreau să mă dau cu barca!

Aaaa, păi du-te și vorbește cu broscuțele că au o barcă de închiriat, i-a spus și cocostârcul.

Și mai vesel, Cicero a plecat înspre broscuțe. Când a ajuns, a băgat capul prin stuf și le-a văzut cum cântau în cor: oac-oac-oac și oac-oac-oac.

Bună ziua, doamnelor broaște! Îmi închiriați și mie o barcă? a strigat Cicero la ele.

Speriate, broaștele au plecat care-încotro. Toate, în afară de una mai mică și mai amărâtă, care i-a și răspuns lui Cicero.

Hai cum mine la plimbare!

Așa au țopăit împreună până la barcă, și după ce s-au urcat, au început să vâslească. Și s-au plimbat pe tot lacul. Și Cicero a văzut păsări flamingo și pelicani, a văzut pești săltăreți și flori plutitoare. Dar cum vâsleau ei liniștiți, s-a pornit un vânt puternic care le-a răsturnat bărcuța.

Și Cicero s-a trezit acasă, în pat, lângă mama lui care dormea. Și și-a dat seama că era doar un vis, a luat-o pe mama în brațe și a făcut nani în continuare.

Noapte bună!

Dacă aveţi ceva de comentat