Cele două ore ‘magice’

Ziua începe cu trezirea și pregătire copilului pentru grădiniță și se termină cu pregătirea și adormirea copilului. Cam două ore minunate cu care să îți începi și să îți închei zilele. Aproape toate zilele, că mai avem week-end-uri în care copilul trage el de tine să te trezești.

Rugăminți, negocieri, plânsete, chicoteli, alergat dezbrăcat prin casă, gâdilituri, jucării, cărți și telefon. Pe scurt. Pe lung, mai departe.

***

Nu vreau să mă trezesc, nu am dormit destul! Emaaaaa, ai dormit bine? Gâdi, gâdi…Nu vreau la grădiniță, nu vreau să mă îmbrac! Cum e vremea afară, mama?

Dacă e o zi bună urmează alesul hainelor (dacă nu, o fugăreală prin casă). Ce tricou, ce fel de pantaloni, care șosete se potrivesc, unde o fi bluza aia (cum care? Aia…cu pisici…sau cu scris…sau cu…). Apoi, în funcție de dispoziție se îmbracă singur sau se dezbracă după ce îi pun hainele pe el,

Și ajungem la ușă, unde o luăm de la capăt cu încălțările. În cel mai bun caz, încearcă să își ia papucii singur, în cel mai nefericit pleacă desculț la Felix în brațe.

Pup, îmbrățișare și noroc. Și încui ușa – yeaaaay. Trebuie să mă culc, că sunt extenuată.

***

După ce terminăm povestea asta, ne culcăm.

Nu vreau să ma cuuulc!!!! Nu ne spălăm pe dinți?

Ba sigur că da, mereu ne spălăm pe dinți.

Nu vreau să mă spăl pe dinți!!!! Nu fac carii.

Terminăm povestea și ajungem în baie unde reluăm discuția cu pasta de dinți, periuța, mâncatul de pastă, stropitul cu apă pe jos, (ne)spălatul pe mâini.

Toată distracția de dimineață cu alesul hainelor se poate repeta și seara, dar având ca subiect pijamalele. În sfârșit, ajungem la momentul de liniște și calm de dinaintea furtunii – cele 5-10 minute zilnice de filmulețe și poze. Acum e încântat de Sunetul muzicii, de exemplu. Poate vă întrebați unde e furtuna. Aia vine când se termină timpul și închidem telefonul.

Mai vreau pozeee!!! Vreau și eu telefon! Nu vreau să mă culc! Nu închide lumina! Nu închide lumina de pe hol! Nu trage perdeaua!!! Mi-e sooooomn!!!!

Și, în sfârșit, liniște.

Dacă aveţi ceva de comentat