Activități de week-end de vară

E greu să ții un copil în casă când afară vremea este așa de frumoasă și ziua este așa de lungă. Fiecare minut petrecut în interior îi crește gradul de agitație exponențial. Așa că încercăm să ne găsim de lucru pe afară. Sau prin alte locuri mai interesante decât sufrageria noastră.

Cum Cosmin a mai crescut, a crescut și varietatea locurilor de distracție. Încercăm să evităm încă spațiile de joacă de prin mall, parțial din principiu (nu știu ce principiu, doar că nu îmi plac mie foarte tare), și parțial pentru că sunt o alternativă mai bună pentru zile de iarnă.

Cu toate astea nu reușim să ocolim și mall-ul, adică Palasul. Se pare că este locul preferat de ieșire al copilului – are mâncare, iarbă de alergat, copii de urmărit și tot felul de activități. Îi plac mașinuțele, caruselul și trambulina, dar cel mai mult îi plac spectacolele. Am ascultat muzică simfonică, muzică chinezească și concursuri sau festivaluri cu copii (preferatele lui). Și este unul din rarele momente în care nu se plictisește, rezistând chiar și o oră pe scaun în fața scenei.

Spectacole înseamnă și teatru de păpuși. Aproape în fiecare duminică la Palas, este câte o piesă de teatru pentru copii și aproape mereu suntem prezenți acolo. Mai nou am început să căutăm piese de teatru și în alte locații. Și am mai descoperit în Carrefour Felicia (în unele sâmbete), la bojdeuca lui Creangă (tot sâmbăta) și la restaurant La Castel (vineri seara). Din toamnă probabil că o să ajungem și pe la teatrul de copii, dar deocamdată nu suntem destul de organizați încât să luăm bilete din timp.

Unde poate să fugă un copil? La stadion, vă spunem noi. Acolo sunt și trepte de urcat, oameni care se antrenează de urmărit, spațiu sigur pentru moto – locul perfect unde îl poți lăsa în voie.

Recunosc că nu l-am dus destul de des la piscină, cu toate că îi place apa, dar sincer nu mai avem timp. Dar o să profite de apă în concediu, și poate și de niște cursuri de înot din toamnă.

Să nu uit de Arca lui Noe, un loc simpatic cu animale, trambuline și hamace. Acolo e un loc bun de picnic, dacă îți aduci mâncare de acasă. Cu 5 lei, ai acces la toate jucăriile lor pe timp nelimitat.

Cam așa ne petrecem noi timpul liber prin Iași. Dacă aveți și alte idei, vă aștept în comentarii, să ne inspirăm reciproc.

2 thoughts on “Activități de week-end de vară

 1. Hamak-tiroliana
  Plimbări prin pădurea Barnova
  Cu hidrobicicleta pe lacul Dorobanți
  La Hadimbu
  Ferma Caprele Irinucăi
  Ferma Poiana cu schit

Dacă aveţi ceva de comentat