Cărți pentru copii

Săptămâna aceasta vine primăvara cărților la Iași – Librex 2019, între 15-19 mai la Palas Mall. Așa că m-am gândit să vă arăt ce cărți mai citim noi acasă cu copiii, poate vă inspiră.

O serie de cărți pe care le-am descoperit anul trecut sunt cele cu Pettson și Findus, aventurile unui bătrânel și ale motanului său. Au niște ilustrații frumoase și niște povești deosebite. Mă aștept să fie citite multă vreme de acum încolo, chiar și când o să înceapă Cosmin să citească singur.

Altă serie minunată de cărți sunt cele despre iepurașul Matei. Împreună cu cei cinci frați ai lui, trec prin diverse situații amuzante și ușor educative, fără a fi moralizatoare.

Cosmin e înnebunit după Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi. Suntem la volumul 2, capitol cu capitol ne apropiem de final. E o mare realizare pentru că nu e o carte cu multe poze, folosește cuvinte destul de complicate și o citim timp de mai multe zile.

Dacă nu vreți musai serii de cărți, atunci Minunata pălărie a lui Milie e perfectă. O fetiță simpatică și imaginația ei sunt protagonistele acestei povești delicate desre sentimente.

Sunt furios, ce să fac? , Gata, am destul!, Toată lumea se ceartă, chiar și mama cu tata sunt câteva cărți despre emoțiile puternice prin care un copil trece aproape zilnic. Ajută la înțelegerea lor și, mai ales, la verbalizarea acestora.

Ultimele pe lista acestui articol, dar printre preferatele lor, sunt cărțile cu clapete de la Usborne. Primele două pe listă sunt citite de amândoi, și de Cosmin, și de Ema – What is poo? și What are germs?. Cu explicații simple, dar reale, și imagini atractive, reușesc să le rețină atenția de la cap la coadă.

De câteva zile, Ema a descoperit și cărțile Questions&Answers despre animale, dinozauri sau mâncare. Nu are răbdare să asculte chiar tot, dar se distrează desfăcând toate clapetele, căutând pisicile sau scoțând sunete ca un dinozaur.

Majoritatea acestor cărți, și mult mai multe vor fi disponibile la Librex, cel mai probabil cu prețuri speciale. Deci merită să faceți o vizită pe aici săptămâna asta 🙂

Dacă aveţi ceva de comentat