Rime comentate

Cei care scriu versuri și cântecele pentru copii suferă de multe ori de lipsă de inspirație, asta ca să fiu eu blândă. Cum Cosmin a mai prins câteva minute de Youtube și filmulețe pentru copii (sau cel puțin așa se laudă) am avut ocazia să ascult următoarele versuri.

Văcuța Lola, văcuța Lola
Dă lapte dulce cu gust de cola

Ce simpatic, ce frumos…Și mai ales, ce educativ! Practic laptele acum a devenit irezistibil pentru orice copil, e și dulce, și mai are și gust de Cola. Am avut sincer aceeași problemă și cu niște săruri de hidratare pentru copii (de la 2 ani), pentru că nu știam cum să îi explic lui Cosmin de ce în cutia cu sucul special pentru copii bolnavi erau și două doze cu gust de cola. Noroc că s-a oferit Felix să se hidrateze 😀

***

O melodie pe care o fredonăm de când era Cosmin mic, e Elefantul Cici. Să vă spun povestea lui. Cici și-a pierdut cipicii și, normal, ce face? Se duce supărat și nervos la furnicuță, pe care o bănuiește de hoție, și o amenință că îi va călca mușuroiul. Furnicuța e mititică, dar rea de gură și ripostează supărată la acuzații. În cele din urmă recunoaște că ea e hoața (deci e și mincinoasă pe deasupra), dar îi face lui Cici o ofertă de nerefuzat – ea o să își facă mall în cipicii elefantului, iar el poate veni liniștit să își cumpere alții.

Dacă poezia asta nu îi va învăța pe copii despre hoția românească, atunci chiar nu știu cine ar putea?

***

Să continuăm aventura rimată cu minunăția de mai jos. Sincer, la asta nu știu ce să mai comentez, v-o las ca temă pentru acasă.

Tica, tica, tica 
M-a bătut mămica, 
C-a mâncat pisica 
Toată fripturica. 
Si m-am dus la scoală 
Cu burtica goală, 
Și-am venit acasă 
Cu burtica grasa.
 

Dacă aveţi ceva de comentat