Salata cu cartof dulce si carnati

Salată cu cartof dulce și cârnați

Când ne-am întors duminică de la Ceahlău, am făcut aprovizionarea cu cărniț de la un magazin de pe marginea drumului, între Roman și Iași (undeva înainte de Trei Iazuri). Cârnăciori, costițe și slăninuțe – toate prelucrate și afumate în afumătoarea proprie, la niște prețuri decente, servite de o tânără și de mama ei. Porc, vită, oaie și curcan, chiar și rață afumată am văzut la ele la magazin.

Tot ce am cumpărat a fost bun, nu foarte sărat și bine făcut. O să mai oprim și data viitoare când avem drum și o să îl recomandăm și altora. Iar Cosmin a primit cadou câteva bucăți de harbuz pe care le-a savurat cu mare plăcere prin curtea oamenilor.

Așa că, dacă tot aveam niște cârnați prin frigider, am zis că trebuie folosiți cu drag și spor. Mi se mai agățase și niște cartof dulce de mână, că n-am mai mâncat de mult și salata s-a cam înfiripat singură.

Salată cu cartofi dulci și cârnați

Category: Retete

Salata cu cartof dulce si carnati

Ingredients

 • un cartof dulce (cam 500 de grame)
 • 500 de grame de cârnați
 • 50 de grame de emmentaler (sau orice fel de cașcaval)
 • trei ouă
 • o caserolă de baby spanac (cred că are 100 de grame)
 • zeama de la un lime (sau de la jumătate de lămâie)

Instructions

 1. Am curățat cartoful dulce de coajă și l-am tăiat felii groase cam de un deget. L-am pus la fiert în apa clocotită și l-am lăsat la opărit vreo 10 minute.
 2. În aceeași apă am pus și ouăle la fiert, să se chinuie împreună. Le-am lăsat tot 10 minute, pentru că le vroiam tari.
 3. Am scurs cartoful bine și l-am mai pus puțin pe foc, de data asta într-o tigaie bine încinsă (fără ulei). Ar fi mers fript într-o tigaie grill să facă niște dungi frumoase, dar n-are mama acasă. Așa că m-am mulțumit cu vagi urme și gust de ars.
 4. Cârnații tăiați felii au primit și ei botezul focului, tot fără ulei că nu erau deloc dietetici, cam 3 minute pe fiecare parte.
 5. Într-un castron mare am pus spanacul spălat bine, am ras cașcavalul pe deasupra, ouăle tăiate rondele, cartofii și cârnații.
 6. Am stropit cu lime, un praf de piper și două linguri de ulei.
 7. După ce am făcut poză, am și amestecat salata.
https://catalina.vatuiu.com/2016/08/25/salata-cu-cartof-dulce-si-carnati/

Poftă mare!

Dacă aveţi ceva de comentat