Aventuri de vineri seara

Era deja 10 și ne întorceam dintr-o vizită extenuantă la Carrefour. Toți eram obosiți, Cosmin chiar dăduse în extrema cealaltă ajungând la agitație. Abia urcam pe scări cu sacoșe și copil, mama lui Felix având cheia pregătită. Pac, pac, dă să descuie ușa, se luptă puțin cu ajutorul dat cu forța de cel mic, șiiii…..pac, pac, cheia începe să se învârtă în gol. Încearcă și Felix, învârt și eu, nimic.

Brave

Hmmm, nu e de bine. Vineri seara, ora 10 jumătate, cine ne descuie nouă ușa?! Normal, sunăm la finul. Hai, că s-a blocat ușa. Până vine el, Felix iese cu Cosmin pe afară să mai eliberăm situația puțin. Apare finul după 10 minute, fluierând și cu un creion de tensiune în mână. Hmmm, nu merge! zice, după ce învârte cheia de două ori. Păi și noi ce facem, cu copil și cu soacră în drum? 

Indian movie

Ce putem face, google lăcătuș Iași. Vorbește finul (am zis să nu răspundă vreo prietenă supărata să mă ia la 13-14). Bună seara, nu putem intra în casă! Aaa, nu faceti intervenții după 10? Și eu cu copilul ce fac? Da, avem copil (se plânge M. la telefon). Bine, așteptăm un semn. Ne sună în 10 minute, îmi zice după ce închide telefonul.

waiting

Treizeci de minute mai târziu apare și nenea lăcătușul și începe să rupă ușa. La propriu, cu o bormașină. Cum era pe baterii, abia se mișca. Ca orice meșter ne povestește tot felul de aventuri cu chei și lacăte, cum se dusese de dimineață de la 6 la un polițist încuiat în casă, cum umblă el cu executorii judecătorești să spargă uși, cum a rămas cu mașina în drum – să nu ne plictisim.

Are-You-Not-Entertained-Gladiator

După vreo 10 minute Felix îl aduce și pe Cosmin să fie văzut, să nu zică nenea ca am mințit și că de fapt nu avem un copil rămas refugiat în fața ușii.

Lion king

Până la urmă am cerșit curent de la vecini și treaba s-a desfășurat mai rapid. Când ne-am văzut intrați în casă, am zis că l-am apucat pe Dumnezeu de-un picior.

Toată distracția ne-a costat 100 de lei, cu multe scuze din partea lăcătușului, că știți că e târziu, că bla-bla…Ia, dom-le, banii că zic săru’ mâna c-ai venit la ora asta!

Deci, Google rulz. Și un copil e bun de mic la casa omului, măcar ca să înduioșeze lăcătușii vineri noaptea.

oliver-twist-more

Dacă aveţi ceva de comentat