Timp liber? Care timp liber?

Una dintre cele mai importante resurse de care dispunem ca oameni este timpul nostru. Iar când ești o persoană care stă la serviciu 9 ore/zi, 5 zile/săptămână, timpul liber este atât de scurt, încât nu știi cum să profiți cât mai mult de orele pe care le ai la dispoziție.

Week-end-ul trece cât ai clipi, două zile libere sunt prea scurte pentru a le împărți între odihnă, relaxare, ieșit în oraș, întâlnit cu prieteni, mers la părinți, mers la cumpărături și altele, și altele. Și te trezești că renunți la lucruri importante pentru că trebuie să dai cu aspiratorul. Și că în loc să mergi într-un parc pe soare, trebuie să umbli prin Carrefour pentru că ai frigiderul gol.

Nici nu vă zic cum trebuie să împarți timpul ăsta liber dacă mai ai și copii, pentru că nu vreau să fie un articol despre copii. Dar (pentru cine nu are copii acasă) timpul liber nu mai este liber. Nu mai ai momente goale de activități, nu mai ai clipe în care să te plictisești. Sunt doar zile în care alegi să faci ceea ce se poate și ceea ce e urgent sau esențial, și duminică seara te uiți trist la o listă lungă lăsată pentru următorul sfârșit de săptămână.

jon snow

Revenind… ce poți să faci totuși ca să simți că le-ai făcut pe toate?

Renunță la așteptările mari, nu mai fă liste fără sfârșit, nu mai planifica fiecare moment, nu te mai gândi la toate evenimentele la care nu ai ajuns și concentrează-te la locurile pe care le-ai văzut. Renunță să mai crezi că poți să faci totul singur, cheamă pe cineva să te ajute la curățenie, mănâncă în oraș sau ieși la un picnic în aer liber la micul dejun, gătește chestii simple. O să îți dai seama că banii cheltuiți așa sunt de fapt câștigați pentru că ai reușit să te odihnești sau să faci ceva ce îți place. Cumpără online, în loc să bați magazinele. Alege să faci ceea ce e cu adevărat important. În timp o să îți dai seama că puține lucruri sunt cu adevărat necesare.

Nu sunt expertă, nu vreau să mă dau mare sau atotcunoscătoare. Sunt toate chestii pe care le-am încercat, le-am testat pe propriul meu timp liber. Nu, încă nu e suficient, nu îmi ajung două zile libere și câteva ore în fiecare seară. Dar e un început, până o sa îmi permit să plec o săptămână de-acasă și să nu îmi fac nici un plan.

to do list

One thought on “Timp liber? Care timp liber?

Dacă aveţi ceva de comentat