“Eșece” în bucătărie

Prima dată când am cumpărat avocado, am crezut că e un fruct care se mănâncă la desert. După masă, l-am curățat și am gustat fiecare din noi câte o felie. Era crud, tare, complet fără gust. Ani de zile nu m-am mai atins de avocado până când am aflat cum se gătește și cum se mănâncă.

***

Am vrut să fac acum câteva săptămâni o budinca de amaranth. Am citit pe net mai multe rețete și un punct comun era că trebuie hidratat înainte de fierbere. Doar că s-au amestecat toate în capul meu și l-am hidratat în apă cu lămâie, după care l-am pus la fiert. În lapte. Am obținut o brânză minunată cu amaranth, care a ajuns direct la coș.

***

Tapioca perle e un alt ingredient bun pentru o budincă, și rezultatul a fost ok. Dar procesul de fabricație e destul de complicat – fiert în apă, clătit, fiert în lapte iar. Dacă te mai gândești să folosești aceeași oală și pentru fiert în apă și pentru lapte (fără să o speli), e foarte posibil ca budinca să aibă un vag gust de afumat. Parol. Plus că la final bucătăria era plină de tapioca – pe jos, în chiuvetă, pe masă…Cosmin avea tapioca și în scutec (ceea ce nu ar fi chiar o premieră ce-i drept 😀 )

***

Apropo de afumat…Să nu uit să vă zic de prima tentativă de fondue – adică brânză afumată în cazul nostru. S-a mâncat, e drept, dar așa, mai mult de curiozitate decât de bună ce era.

***

Am primit niște hrișcă acum un an. Am gătit o dată dovlecei umpluți și am folosit hrișca în loc de orez, și a ieșit ceva tolerabil. Dar apoi am stricat o bucată de carne de vită pe hrișcă, pentru că nu a mâncat-o nimeni.

Tot pentru test, am cumpărat și am gătit napi. I-am gătit cu unt, am gustat câteva bucățele, iar restul a ajuns la coș. Nu au gust rău, dar nici buni n-au fost.

Deci, nici hrișca, și nici napul, nu o să mai facă purici pe la noi prin bucătărie. Și nici varza de Bruxelles. Nu e vina lor, dar nu suntem noi compatibili 😀

Dacă aveţi ceva de comentat