therme bucuresti

City-break la București

Cine zice că un city-break trebuie să fie neapărat în străinătate? De câțiva ani, ne-am obișnuit să profităm de week-end-urile prelungite ca să vizităm București-ul. Așa profităm de faptul că bucureștenii pleacă la munte sau la mare și orașul e liber, sau cel puțin cât de liber se poate.

Cum Paștele nu ne oferă decât o singură zi liberă și ca să împăcăm și capra și varza, adică să nu trebuiască să stăm mult pe drumuri între casele părintești, anul ăsta am fugit la București. Și ne-am făcut program de vizitat și plimbare.

Normal că am fost la IKEA, ca orice provincial venit la capitală. Și, slavă Domnului, a fost mai gol ca de obicei. Unii încă mai fac cozonaci și curățenie înainte de sărbători, nu umblă după chiftele de ren 😀 Alt punct de interes pur comercial a fost Afi Palace Cotroceni, o hardughie de mall, în care te poți plimba până cazi de oboseală sau până rămâi cu cardurile goale.

Sâmbătă am fost la Grădina Zoologică din București, unde ne-am plimbat vreo 2 ore. Tigri, lei, cămile și struți, reptile de tot felul, păsări exotice – este o grădină bogată în specii, recent renovată. Animalele par bine îngrijite, iar informațiile despre ele sunt disponibile și online, prin intermediul unui cod QR afișat la fiecare cușcă. E adevărat că un oraș atât de mare cum e capitala ar merita o grădină și mai mare, dar e un început bun. Biletul e 13 lei/adult și 6,5/copil mai mare de trei ani, și tot pentru copii există și cărucioare în care pot fi cărați (dacă vor să stea, că noi n-am avut norocul ăsta).

După ce-am ciocnit ouăle roșii de dimineață, am zis să nu facem ca de obicei de Paște, adică să stăm și să lenevim în casă. Așa că, ne-am urcat cu HAM și purcel în mașină, și am plecat la Therme. Au trei nivele/piscine disponibile – Galaxy (cu tobogane și distracție), Palm (cu semi-relaxare și aqua-gym) și Elysium (relax total). Cum Cosmin are sub trei ani, am putut merge la The Palm, unde există piscină cu apă caldă înaltă de 1,29 m, jacuzzi, saună umedă și pat cu hidromasaj, piscine cu apă sărata sau mineralizată. Nu știu să înot, deci Galaxy cu toată agitația aia nu era pentru mine, am vizitat-o câteva minute și am fugit. Nu am testat restaurantul și nici nu știu cum arată Elysium, dar recomand oricui să meargă măcar o dată la Therme. Eu nu sunt o persoană care să se omoare după piscine, dar aici chiar m-am simțit foarte bine. Și margarita băută afară, la 20 de grade, într-o piscină cu apă caldă, a ajutat la buna dispoziție.

Chiar dacă a fost un Paște mai altfel, ne-am simțit foarte bine la București și de data asta. Și așteptăm alt week-end prelungit, să vedem ce mai avem de descoperit. Dacă nu trebuie să locuiești acolo și dacă ignori majoritatea localnicilor, orașul este chiar foarte frumos 😀

Dacă aveţi ceva de comentat