Cata si Cosmin

Flower power

Acum 6-7 ani îmi povestea cineva cum a văzut odată în tren niște părinți din ăia, hippie. Erau în vacanţă, aveau un bebe mic-mic cu ei, îl cărau în braţe în nişte pături, îl mai şi alăpta în compartiment de fața cu toată lumea. Ce mai, flower-power de la cap la coadă, hipioți adevărați.

Zilele astea ne pregătim de un city-break. Și făceam socotelile – Cosmin merge cu noi (evident), luăm Manduca (n-avem ce face cu căruciorul), mă gândeam să iau si wrap-ul, poate acum o să stea în spate mai ușor. Și atunci, am avut revelația. Și noi suntem niște părinți hipioți.

This slideshow requires JavaScript.

Ne cărăm copilul după noi peste tot (ca pe un breloc, citisem pe un blog), l-am luat cu noi și în concediu, și la nunți, și la botezuri. Punctul unu, copil atașat la purtător – bifat.

Nu am mai folosit căruciorul de luni de zile, l-am și exilat de acasă că ocupa loc degeaba. Am avut wrap-tai, wrap și Manduca, orice ne-a ajutat să plimbăm Cosmin-ul în brațe. Deci, punctul doi, cărat copilul în niște pături (adică wrap-uri zic), bifat.

Cât despre alăptat, să zicem că mi s-au schimbat mult ideile de când s-a născut Cosmin. De la “trei-patru luni, că după aia mă întorc la serviciu”, “maxim până îi ies dinții” sau “măcar șase luni, până începem diversificarea”, am ajuns la “minim un an, dar măcar doi e recomandarea de OMS” și cred că ne gândim la auto-înțărcare. În tot timpul ăsta, credeți-mă că am alăptat oriunde l-a pălit foamea și nevoia – în parc, în avion, la restaurant, supermarket sau în vizite, chiar și în biserică și la plajă. Când copilului îi e foame, nu stai prea mult pe gânduri.. Deci, bifăm cu succes și punctul trei din listă.

Mai adăugăm și că l-am luat pe Cosmin cu noi în pat (cam târziu, ce-i drept, dar asta e altă poveste), îl lăsăm să mănânce singur și cam orice (și asta e altă poveste), are libertate aproape deplină prin casă și afară și tabloul e complet.

Așa că, după definiția de mai sus, plus ceva în plus, suntem niște părinți hipioți.

Și suntem și foarte mândri de asta.

2 thoughts on “Flower power

Dacă aveţi ceva de comentat