Cărți Usborne de Crăciun (Guest post)

De data asta am pregătit ceva nou pentru blog – o invitată și un concurs. Postarea de mai jos este opera unei prietene virtuale, care întâmplător (sau nu) este pasionată de cărți. Și azi ne recomandă cărți pentru cei mici, speciale pentru Crăciunul ce va veni.

Dacă vreți să câștigați una din minunățiile din articol (Fingerprint activities Christmas mai exact), vă invităm să urmați pașii de mai jos

 1. Like paginii Georgianei – https://www.facebook.com/CartileLuiBibo
 2. Follow la profilul meu – https://www.facebook.com/catalina.barbu.94
 3. Un comentariu pe FB la postarea de față în care să ne spuneți cine v-a introdus pe voi în lumea cărților

Concursul este deschis până pe 10.10 la ora 10 🙂

***

Mă numesc Georgiana și sunt mămica unei minuni de băiețel de 1 an și 3 luni, alintat în familie Bibo. Am iubit întotdeauna cărțile, pasiune adânc sădită în sufletul meu de mama mea care m-a îndrumat mereu către cele mai frumoase și interesante cărți.

Am învățat atât de multe din cărți, am râs, am trăit povești, mi-am închipuit pe rând ca sunt o prințesă, o zână, Alba ca Zăpada și multe altele.  Le am atât de bine întipărite în minte și în suflet încât consider că este datoria mea, ca mamă, să îi inspir aceeași pasiune copilului meu. Cărțile îl ajuta sa își dezvolte și să își perfecționeze atât de multe abilitați și achiziții, vocabular, emoții, trăiri, încât nu ar trebui să le lipsească nici unui copil.

Am regăsit toate acestea în cărțile editurii Usborne din UK. Bibo este absorbit de fiecare în parte. Sunt cărți interactive, educative și, mai ales, foarte amuzante pentru cei mici. Învață jucându-se, pictează cu apa, cu degețelele, scriu pe pagini laminate iar după, cu un simplu gest totul se șterge și o pot lua de la capăt. Acesta este și motivul pentru care m-am înscris ca Independent Usborne Organiser. Pentru că toată familia noastră le iubește și știu sigur ca și voi le veți îndrăgi.

Și, pentru că ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, m-am gândit să vă prezint câteva dintre aceste cărticele, având ca tematica sărbătorile de iarnă.

 1. Cloth Book Christmas – este o cărticică dintr-un material textil foooarte moale. Paginile viu colorate și cele care foșnesc îi vor fascina cu siguranță pe cei mai micuți pasionați. Cartea este recomandată încă de la naștere și vă garantez că se vor juca cu drag mult timp.
 2. Slide and See Christmas – cei mici vor fi captivați de ilustrațiile viu colorate, precum și de slide-urile pe care le pot muta cu degețelele, schimbând astfel imaginea. Pot vedea un brad frumos împodobit, să îl prindă pe Moș Crăciun în timp ce se furișează să aducă cadourile și multe altele. Recomandată de la naștere.
 3. Sticker dolly dressing Christmas – este o carte foarte apreciată de cei peste 5 ani. 24 de pagini cu imagini tematice și peste 600 de stickere reutilizabile îi așteaptă pe micuți la joacă. După ce au terminat, stickerele se dezlipesc și se pun într-un plic la sfârșitul cărții pentru a putea fi refolosite ulterior.
 4. ‘Twas the Night Before Christmas – un set de 30 de piese de puzzle și o carte cu frumoase imagini. Recomandat micuților peste 3 ani, setul este ambalat într-o elegantă cutie, iar piesele au o mărime mare, special creata pentru mâinile celor mici.
 5. Christmas decorations to cut, fold and stick – recomandată începând cu vârsta de 6 ani, această carte are 100 de pagini din care copii își pot confecționa singuri decorațiunile de Crăciun.
 6. Fingerprint activities Christmas – 64 de pagini cu imagini ce vor trebui completate de cei mici cu degețelele și cele 7 culori incluse, fac din această carte una dintre preferatele lor.
 7. Christmas magic painting book – cărticică în care magia chiar există! 32 de pagini în care culoarea apare în contact cu apa. Cartea include și o pensulă pe care cei mici o pot folosi pentru a aduce la viață minunatele ilustrații.
 8. Christmas stencils cards – vă permite sa realizați cu cei mici decorațiuni din hârtie colorata, decupaje, să creați voi singuri o carte de colorat pentru pitici și multe altele. Recomandat de la 3 ani.
 9. Musical Christmas  Nu întâmplător am lăsat pentru final cele mai iubite cărticele din colecția de Crăciun. Musical Christmas este o carte cu ilustrații superbe și melodii ce ii vor încânta atât pe cei mici, dar și pe voi, garantat. Cei mici sunt introduși în atmosfera de Crăciun și vor găsi multe lucruri amuzante. Este recomandată de la 3 ani, dar aceasta carte poate fi preferata inclusiv a bebelușilor de 1 anișor.
 10. Poate una dintre cele mai interesante colecții pentru copii pe care le-am întâlnit, Santa’s Christmas journey with wind-up sleigh este o carte cu jucărie și trasee atent plasate. Cu o mișcare foarte simpla, sania lui Moș Crăciun aleargă printre ilustrațiile cărții spre deliciul celor mici, dar cu siguranță și al părinților. Recomandată de la 3 ani.

Sunt multe de spus și este greu să recomand doar 10 titluri din cele peste 2500 care se pot găsi la editura. Pentru filmulețe de prezentare, prețuri, oferte și concursuri vă aștept pe grupul de Facebook Cărțile lui Bibo. Avem acolo cărți pentru orice vârstă intre 0-18 ani în funcție de pasiunile fiecărui copil în parte.

Vă aștept acolo cu drag pentru recomandări sau, de ce nu, să vă alăturați frumoasei experiențe Usborne.

Dacă aveţi ceva de comentat