Mic dejun cu fulgi de ovăz

Sâmbăta și duminica sunt singurele zile în care împărțim micul dejun în trei. În rest mâncăm fiecare pe unde apucăm – la grădiniță, în mașină, la serviciu. Și atunci caut variante sănătoase pe care să le putem savura împreună. Cum salamurile sar din prima din schemă, nu rămân așa multe opțiuni rapide și sănătoase.

Adică un sandviș cald cu brânză și roșii, o omletă cu salată, niște ouă fierte, clătite (pancakes) și…lapte cu cereale, care sunt în topul preferințelor copilului. Și, ca să fie ceva bun, cumpăr separat fulgi de ovăz pe care îi combin eu cu fructe uscate, semințe, nuci și alune de tot felul. Acum participă și el la selecția ingredientelor și știe exact ce anume îi place în lapte.

Terci de ovăz

Se fierb trei linguri de fulgi de ovăz cu un pahar de lapte la foc mic 6-7 minute. Cam atât durează să aibă o consistență cremoasă și sa se absoarbă tot laptele. Amestecați din când în când și mai puneți lapte din când în când.

După 5 minute, puneți și restul ingredientelor: nuci/caju/alune rășnite sau tăiate din cuțit, fulgi de cocos, fulgi de migdale, merișoare/coacăze dezhidratate, stafide, semințe de floarea soarelui sau de dovleac, etc. Puteți pune orice vă place și în orice combinații. Mai lăsați vreo două minute și e gata.

Pentru mine mai adaug uneori, după ce iau de pe foc, și fructe proaspete, mere, banane, vișine, dar Cosmin nu mă lasă să îi pun și lui.

Cam ăsta e un terci de ovăz bun și sățios pentru micul dejun, celebrul porridge englezesc.

This slideshow requires JavaScript.

Brioșe din fulgi de ovăz

Uneori mai rămâne din terciul făcut de dimineață și atunci îl reciclez. Mai pun un ou, o banană, o linguriță de praf de copt și niște vanilie și umplu câteva forme de brioșe. Dacă nu e destul de consistentă compoziția mai pun niște fulgi sau făină.

După 20-25 de minute la cuptor la 200 de grade, iese ceva bun 🙂 Din porția de mai sus de terci se obțin cam șase brioșe mărișoare.

Poftă bună!

 

Dacă aveţi ceva de comentat