Uța, uța

Parcul de joacă pentru copii din spatele blocului nostru e destul de trist. Avem patru leagăne (două mari și două mici), un tobogan, un balansoar și două bănci (din care una e stricată). Dacă mai pui și grămada de praf, chiștoacele, cojile de semințe și cutiile de bere aruncate pe jos ai imaginea unui parc de cartier de nivel mediu (pentru că totuși leagănele sunt folosibile).

Cât de amărât era el, până acum vreo lună era bun și așa. Doar că, în decurs de o săptămână, două leagăne s-au stricat. Adică le-a dispărut șezutul și au rămas niște lanțuri atârnătoare. Ceea ce a crescut în mod vertiginos competiția pe cele două rămase întregi.

This slideshow requires JavaScript.

De fiecare dată când ieșeam în parc mă întrebam oare cine are grijă de spațiile de joacă, cu cine ar trebui să vorbim să rezolve situația. Și Felix s-a decis chiar să facă ceva în privința asta și să treacă de nivelul de întrebare retorică.

Cercetările online l-au dus la Servicii publice Iași, o societate care se ocupă cu întreținere de spații verzi, mobilier stradal, semaforizare, etc.

A urmat un schimb de mailuri, au confirmat că ei au în îngrijire și spațiile de joacă, iar Felix le-a trimis adresa exactă și poze cu problema. Aici s-a oprit totul, urmând aproape o săptămână de liniște. Deja ne resemnasem, știți cum e, măcar am încercat.

Daaar, surpriză, am ajuns într-o seară după serviciu în parc și ambele leagăne erau reparate și funcționale. Pe lângă asta, au fost reparate și banca și coșurile de gunoi.

This slideshow requires JavaScript.

Deci se poate și la noi. Fără intervenții deosebite, fără mers pe la unul și altul, doar cu mailul, s-a rezolvat. A durat mai puțin de o săptămână și chiar s-a făcut o treabă bună. E un semn spre mai bine, zic eu. Iar acum ne întrebăm ce le mai putem cere. Pentru că ne-a plăcut de Servicii publice Iași.

Dacă aveţi ceva de comentat