Pancakes

Pancakes cu moț

Clătite, pancakes, crepe – un amestec de aluat, umplut sau nu cu ceva. Dulce sau sărate, pot fi servite ca desert, ca fel principal, la mic dejun sau cină.

Diferența dintre clătitele românești și pancakes-urile americane este că ale noastre sunt subțiri și umplute cu dulceață (în rețeta clasică), iar ale lor sunt pufoase și crescute și stropite cu siropuri sau sosuri.

De când am descoperit cât de ușor se fac pancakes-urile le invit destul de des pe la noi la masă, mai ales la un mic-dejun de week-end. Ultimele dăți am încercat și altceva în afară de clătite dulci și am experimentat cu diverse ingrediente.

Așa au apărut clătitele cu moț (cum le-a zis bunica), adică umplute cu mozzarella. Dar puteți să le combinați cu ce vreți, atât timp cât păstrați lotul de bază: un ou, una-două linguri de făină, cam cinci linguri de lapte bătut sau iaurt și, opțional, o jumătate de linguriță de praf de copt. Amestecați totul și mai puneți ce aveți prin frigider: banană și/sau alte fructe, cascaval, mozzarella, brânză de vaci sau mascarpone, roșii uscate și măsline, etc, etc. (ați prins ideea).

Pancakes cu moț

Category: Retete

Pancakes cu moț

Ingredients

 • un ou
 • 1-2 linguri de făină
 • 5 linguri de iaurt sau lapte bătut
 • o jumătate de lingurită praf de copt (oțional)
 • mozzarella rasă sau urdă și ceapă verde sau o banană coaptă și căpșuni tăiate cubulețe

Instructions

 1. Se bate oul, se amestecă încet cu iaurtul și cu mozzarella (sau cu banana și căpșunile sau cu urda și ceapă verde tăiată mărunt).
 2. Se adaugă apoi și făina și praful de copt.
 3. Consistența aluatului depinde mult de ingrediente, dar trebuie să fie cel puțin ca o smântână mai groasă. Nu e bai dacă nu curge, se fac și așa.
 4. Într-o tigaie anti-aderentă încălzită bine, puneți câte o lingură de compoziție pentru fiecare clătită. E bine ca tigaia să aibă fundul gros și focul să fie mic. Am încercat într-o tigaie de clătite, dar s-au ars.
 5. Când încep să apară bulbuci pe deasupra (cam 3-4 minute), întoarceți clătitele.
 6. Mai lăsați vreo două minute, până se desprind de pe tigaie, și apoi îndepărtați-le de pe foc.
 7. Cam atât de simplu se fac clătitele americane. Merg cu sirop de arțar dacă vă plac mai dulci sau cu iaurt (cele sărate).
https://catalina.vatuiu.com/2016/06/30/pancakes-cu-mot/

This slideshow requires JavaScript.

Poftă mare!

Dacă aveţi ceva de comentat