New is always better

Filme care (re)vin

Când scenariștii și studiourile nu au inspirație, intră și ei pe imdb și caută filme vechi. Filme care au avut succes și de care lumea poate a uitat. Sau pe care ar vrea să le revadă cu niște efecte speciale mai bine făcute, sau cu actori mai frumoși sau cu o întorsătură mai modernă. Și uite așa apar remake-urile.

Așa am văzut Planeta maimuțelor sau King Kong sau TRON.

Iar anul ăsta e plin de reinterpretări ale unor povești deja spuse și deja filmate, unele chiar de mai multe ori.

This slideshow requires JavaScript.

Am văzut Cartea Junglei și mi-a plăcut foarte tare, deci o să vreau să văd și celălalt copil adoptat al junglei adus în mileniul III. Tarzan este o poveste cunoscută de toată lumea despre care noi, românii știm sigur. Pentru că, nu-i așa, primul Tarzan de la Hollywood a fost de-al nostru, înotătorul Johnny Weissmuller?! Se pare că nici de data asta nu s-a găsit un Tarzan american get-beget, și s-a ajuns la Alexander Skarsgård (ceea ce e foarte frumos). Pe lângă el, o să ne mai încânte Samuel L. Jackson și Christoph Waltz, într-un film mai pentru oameni mari decât ce am văzut până acum. Și cu un buget mai mare, ținând cont de cum arată maimuțele. Trailerul aici.

This slideshow requires JavaScript.

Mai avem un remake la un remake. Adică apare din nou Cei 7 magnifici, după varianta americană din 1960, inspirată de varianta japoneză originală a celor 7 samurai. Nu mai e nici Toshirô Mifune și nici Yul Brynner, dar în schimb o să ne amuze (cel mai probabil) Chris PrattEthan Hawke o să fie rău, iar filmul va fi foarte politically corect pentru că avem și un cowboy negru (cum altfel?!). Trailerul aici.

This slideshow requires JavaScript.

Film inspirat după un film inspirat de o carte, Ben Hur are de muncit ca să ajungă la nivelul originalului. Doar 11 Oscaruri (printre care pentru cel mai bun film, cel mai actor principal și secundar, cel mai bun regizor) am numărat pentru filmul maraton de 3 ore si 34 de minute. Deci, poate doar cu efectele și cu CGI-ul să se bată cel de anul ăsta cu cel din ’59. Trailerul aici.

Mențiuni onorabile ar fi și Ghostbusters cu gagici, sau Independence Day: Resurgence (fără Will Smith).

Acum așteptăm să vedem dacă Barney are dreptate și new is better.

Dacă aveţi ceva de comentat