Cosmin in parc

Gânduri la întâmplare III

Când copilul doarme și tu stai pe întuneric cu ochii în tavan, cele mai ciudate gânduri îți trec prin cap.

Te macină vina că nu ești o mamă perfectă. Că ai lăsat copilul cu o femeie străină când avea doar 11 luni. Și că din cauza asta poate că pierzi momente importante din viața lui. Și că stai cu el doar câteva ore zilnic.

Te stresezi ca l-ai lăsat la televizor mai mult de 5 minute pentru că ai vrut sa faci un duș sau pentru că trebuia să întinzi hainele la uscat.

Poate ca te-ai simțit obosita în seara asta și n-ai avut răbdare să îi cânți de 20 de ori elefantul Cici.

Sigur ai vrut să pleci de acasă după a șaptea oara când a răsturnat paharul cu apa pe jos sa vadă ce se întâmplă. E adevărat că el se joaca de-a gravitația, dar ce vină ai tu? Și din cauză că te-ai gândit să fugi de copilul tău sau măcar să îi arunci paharul pe geam, acum stai și te uiți pe pereți și nu poți dormi.

Și te simți și mai vinovată că vei fi obosită mâine dimineață când se va trezi cu chef de joaca. Iar tu te vei trezi cu greu. Și fără chef.

Îți faci griji că nu are destule jucării. Sau că sunt prea multe. Sau complet nepotrivite. La urma urmei preferă o sticlă de plastic.

Te întrebi ce o să mănânce mâine la prânz. Sau dacă o să îi placă supa. Sau dacă ai greșit tu ceva, de copilul tău nu vrea să mănânce fructe.

Și tot așa, până adormi. Și apoi te trezește. Și o iei de la capăt cu cele mai dubioase gânduri de mamă imperfectă.

Dacă aveţi ceva de comentat