Wrap cu ton si avocado

Wrap cu avocado și ton

De data asta nu e vorba de babywearing, ci de o rețetă. Seara, după servici, foamea e mare și timpul e scurt, așa că încerc mereu să gătesc chestii rapide. Să nu dureze mai mult de jumătate de oră din frigider până în farfurie. Nu se întâmplă mereu să respect planul ăsta, dar am găsit o rețetă de rezervă pentru când lipsește și cheful de gătit, nu doar timpul.

Acum câteva luni am descoperit foile de tortilla din supermarket. Și am început să le umplu cu diverse chestii, să le rulez și să le încălzesc puțin numai cât să dau un pic de culoare lipiei. Am încercat cu roșii și mozzarella, cu pui, ardei, ciuperci, brânzeturi de toate felurile. În general cam cu tot ce aveam la îndemână prin frigider la momentul respectiv. Iar unele umpluturi merg și reci, cum e cea care urmează.

Wrap cu avocado și ton

Wrap cu ton si avocado

Wrap cu ton si avocado

Ingredients

 • trei lipii (sau tortilla)
 • o conservă de ton bucăți
 • un avocado copt
 • 50 ml de iaurt gras sau smântână
 • 10 roșii cherry
 • foi de salată sau spanac
 • câteva fire de ceapă verde

Instructions

 1. Iaurtul se amestecă cu fructul de avocado sfărâmat până se obține o pastă omogenă. Eu folosesc rezultatul pe post de maioneză în sandviciuri sau salate, doar că trebuie pregătit proaspăt și mâncat pe loc. Avocado oxidează repede și sosul își pierde aspectul comercial.
 2. Tonul se scurge bine.
 3. Lipia se pune în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, ca să devina mai maleabilă și mai ușor de răsucit.
 4. Apoi se decorează cu sos, se pun la culcare câteva frunze de salata pe deasupra, se aruncă într-un mod dezorganizat roșiile cherry tăiate sferturi, tonul și ceapa tăiata mărunt.
 5. Lipia se răsucește cu grijă, să nu pierdem din ingrediente, se strânge bine și se lasă 5 minute să se așeze.
 6. Se servește tăiată în două, ca să putem admira și interiorul.
https://catalina.vatuiu.com/2016/03/30/wrap-cu-avocado-si-ton/

Poftă mare!

Dacă aveţi ceva de comentat