Vacanță la Roma – ziua zero

Pregătirile pentru plecarea la Roma le-am început în ianuarie când am cumpărat biletele de avion. În februarie am făcut și rezervarea la hotel. Despre toate astea v-am povestit deja aici.

După un zbor liniștit de două ore, am ajuns la Fiumicino și am început să căutăm dezorientați trenul spre oraș. Am găsit un automat de bilete, am văzut că ne costă 14 euro bucata și că mai avem de așteptat vreo 20 de minute. Hotărâți să mergem în recunoaștere mai întâi, am dat peste un nene serviabil care ne-a făcut o ofertă de nerefuzat: shuttle până la hotel cu 15 euro de persoană. Ce poți să vrei mai mult? Și uite-așa, împreună cu încă doi turiști, am făcut 25 de minute până la hotel cu doar 30 de euro. +1 pentru Roma.

Am lăsat bagajele în cameră, am luat o hartă de la hotel și am plecat în cercetare spre Vatican. Și am ajuns în Piazza del Popolo, adică fix în direcția opusă. Ne-am învârtit în jurul obeliscului, am fugit după porumbeeeei, am urcat până sus la Pincio să vedem panorama. Și ne-am întors frânți spre hotel să băgăm masă și somn.

This slideshow requires JavaScript.

Seara am reușit să nimerim direcția și am ajuns în Piața San Pietro, unde am admirat catedrala și imensele coloane ce înconjoară piața. Și bineînțeles că iar am fugărit porumbeeeeiii.

Urmează un sfat apropo de mâncare: nu mâncați fix la terasele care sunt gard în gard cu Vaticanul. E scump pentru ce mâncare oferă, te fugăresc să eliberezi repede locul (practic au închis terasa în jurul nostru, au strâns mese, pereții și acoperișul), iar servirea este așa, ca de bodegă. Deci, dacă puteți, mai mergeți că găsiți restaurante mai bune câteva străzi mai jos. -1 pentru Roma.

This slideshow requires JavaScript.

Highlights of the day

  • domnișoara care a dat la cală la avion o sacoșă mare-mare de rafie
  • prânzul stil bufet cu trei feluri de mâncare la 10 euro/persoană, unde am fost înconjurați de carabinieri veniți la masă
  • Cosmin care a dormit tot drumul cu avionul, apoi de la 4 la 6 după-amiază, iar noaptea a dormit de la 9 la 9 (which was really nice)

Stați prin zonă că povestea abia a început 🙂

 

One thought on “Vacanță la Roma – ziua zero

Dacă aveţi ceva de comentat