Salată de icre

Una dintre mâncărurile mele preferate, salata de icre este (relativ) ușor de făcut. Ce-i drept e și mai ușor de cumpărat, dar o cutiuță de plastic care a trecut pe lângă icre în drum spre containerele cu conservanți, coloranți și alți monoglutamați, nu se poate ridica la nivelul unei salate făcute acasă.

Statistic vorbind,  mai mult cumpăr decât pregătesc, că rar mai găsesc icre nepreparate și fără conservanți. Pentru că și icrele crude din supermarket conțin aceiași conservanți ca și cele preparate, nu mi se pare că mai merită efortul. Dar dacă prind uneori niște icre proaspete adevărate, rezultatul face toți banii.

Salată de icre

Salată de icre

Ingredients

 • 100 g icre
 • o felie de pâine înmuiata în lapte (sau un cartof fiert pasat)
 • 300 ml ulei
 • ceapă după gust
 • zeamă de lămâie

Instructions

 1. Unul dintre secretele unei salate reușite (la fel ca și la maioneză) este ca toate ingredientele să aibă aceeași temperatură. Deci lăsați un pic icrele latemperatura camerei, la fel și laptele în care înmuiați pâinea sau cartoful fiert.
 2. Un alt secret este să amestecați mereu în aceeași direcție (dacă nu folosiți un mixer) și să turnați uleiul cu milă. Nu vă grăbiți. mai bine durează mai mult decât să tăiați salata.
 3. Icrele se pun într-un vas împreună cu pâinea scursă de lapte și sfărâmată. Începeți să picurați ulei și să îl încorporați.
 4. Și tot așa până când amestecați aproape tot uleiul.
 5. Adăugați ceapa tăiata mărunt, mai puneți niște ulei și amestecați iar.
 6. La fel faceți și cu zeama de lămâie.
 7. Serviți cu pâine proaspătă și roșii.
https://catalina.vatuiu.com/2016/02/18/salata-de-icre/

Poftă bună!

P.S. Dacă se întâmplă să se taie salata, fie pentru că ați încurcat direcția de bătut, fie pentru că ați “înecat-o” în ulei, de cele mai multe ori se poate rezolva. Eu o leg la loc cu lămâie și un pic de apă (indicat minerală, dar merge și plată). Un pic de zeamă de lămâie și puțina apă, și frecat puternic. Ar trebui să se lege la loc. Dar, cu rețeta de mai sus, am reușit să tai salata de icre de maxim 3 ori în 15-16 ani de când am învățat să fac.

Dacă aveţi ceva de comentat