Cum să avem prin casă o mamă relaxată

O mamă veselă și relaxată are copii veseli și bine-dispuși, în cea mai mare parte a timpului. Dar ca să fii vesel și relaxat ai nevoie de câteva ajutoare. Mai jos, să vă dezvălui câteva din secretele unei mame odihnite (ha,ha!).

Încerc să dorm și ziua când doarme Ema. Nu chiar ca în sfatul ăla cu dormi când doarme bebelușul, dar măcar jumătate de oră-o oră tot stau lângă ea în pat. Uneori și adorm.  Avantajul este că și somnul ei e mai liniștit și mai lung dacă mă simte alături.

Nu mă omor cu treaba prin casă. Am câteva ținte simple zilnice. Să avem ceva de mâncare seara, deci de cele mai multe ori gătesc. Să spăl o mașină de rufe și una de vase. Să strâng de prin casă ce a rămas cu o seară înainte. Simple și puține, și mai ales, nimic obositor, ați observat?

Mă alimentez cât de cât bine. Fructe multe și proaspete, lactate și cărniță – mama are nevoie de toate ca să facă lapte și să nu fie adunată de pe jos. Ar trebui și o hidratare pe măsură, dar recunosc că stau prost pe partea asta.

Pentru că totuși nu reușesc să mănânc și să dorm mereu cât ar fi nevoie, apelez la Magneziu. Ăsta cred că e de fapt, marele secret – te ajută să fii mai vioi ziua și să dormi noaptea. Pe lângă cafea și ciocolată, magneziul e what makes moms tick. 

Să trecem acum la partea psihică, că pe aia fizică am relaxat-o destul. Citesc și cărți care nu sunt despre copii, mă uit la filme și seriale, scriu pe blog și încerc să discut și despre altceva decât despre copii cu alți oameni mari. Și fac cumpărături online (shhh!!!)

Și, bineînțeles, alt secret pentru mai târziu, când mai crește Ema puțin. Deocamdată mă mulțumesc cu înghețata de la miezul nopții.

Dacă aveţi ceva de comentat