Odiseea pantofilor

Fiecare schimbare de anotimp aduce cu ea o mare problemă pentru mine – încălțările lui Cosmin. De care, ce mărime, cât costă și mai ales, de unde? Până acum am reușit de fiecare dată, după cercetări și căutări online, să îi luăm de la Deichmann. Ceea ce a fost foarte comod și sigur, că puteam să mergem cu el la probat și rezolvam repejor.

Doar că toamna asta ne-au făcut o surpriză neplăcută și nu au adus nimic nou în colecția lor barefoot. Pentru cei care n-au apucat să citească articolul ăsta, pantofii tip barefoot sau mers desculț ar trebui să fie cam așa: talpă moale și flexibilă, perfect dreaptă (fără nici un fel de toc), fără talonet (branțul să fie perfect drept), din materiale cât mai naturale. Ceea ce restrânge într-un mod foarte serios opțiunile. Mai multe detalii găsiți în mai jos, povestite de un profesionist.

Offline în Iași aveau modele barefoot la Deichmann (marca Elefanten) sau la Ecco(unde și prețurile sunt pe măsură). Așa că am cumpărat singura pereche de pantofi pe mărimea lui Cosmin din Deichmann, rămași din colecția veche. Pe care i-a încălțat o dată, i-a dat jos și după aia i-a refuzat complet – mama, nu, nu, apiii (mama, nu, sunt pentru copii). Noroc că se returnează ușor.

Am luat apoi la rând siturile. Pe pantofioriveseli am găsit niște modele frumușele și conform cerințelor, dar nimic pe măsura lui Cosmin. A urmat apoi DDStep, dar nu m-au convins, plus că citisem niște review-uri cu păreri îndoielnice (aparent nu toate modelele sunt flexibile). Așa am ajuns la BigStep, care au ofertă destul de generoasă la mărci de pantofi barefoot. Aparent, lumea începe să cumpere pantofi de la jumătatea verii că altfel nu îmi explic penuria asta de mărimi de pe toate siturile. Din tot ce aveau, am ales Pediped, o marcă americană, cu un model drăguț și simpatic.

Dar mare mi-a fost surpriza să descopăr că nu erau chiar atât de barefoot pe cât se lăudau – talonetul și o talpă destul de rigidă, plus faptul că și aștia au fost refuzați de copil m-au făcut să ajung iar la retur. Aparent multe firme produc încălțăminte moale până pe la doi ani, după aia nu se mai respectă aceleași standarde.

Și uite-așa a făcut copilul nostru toamna în teniși de 20 de lei, luați din e-gros. Că timpul trecea încet-încet. A urmat apoi iar o comandă online de la Deichmann, de ghete de data asta. Foarte faine, foarte moi, dar mici 🙁 Piciorul pufos a lui Cosmin nu era făcut pentru ele. Și iarăși retur.

Next on line, cei de la e-pantofi mi-au trimis pantofiorii Geox în 3 zile, că vin tocmai din Polonia. Foarte frumoși, moi și aproape sănătoși – aveau și ăștia talonet, dar mi i-a rezolvat mama din foarfece. Cosmin oricum refuză să se încalțe cu altceva în afara cizmelor de ploaie (da, tot 20 de lei din e-gros 😀 ) și a tenișilor. Mă rog, uneori ar vrea sandale, dar mai tragem și noi o linie din când în când.

Partea nasoală – am auzit că vine iarna și că tre’ să o luăm de la capăt cu ghete sau cizme 🙁 Poate până la primăvară îi cumpăr o pereche.

Dacă aveţi ceva de comentat