noi si cosmin

Mulțumiri

Vorbeam într-o seară cu mama la telefon și mai povesteam una alta despre cum ne trecem timpul. Că am mai spălat o mașină de rufe, că parcă nu se mai termină, cum sunt jucării prin toată casa, că parcă tot fac mâncare…din astea, de-ale părinției.

Și mama, la telefon, parcă zâmbea: da, știu…așa e, da…și voi erați trei…și n-aveam mașină de spălat…

Mi-am dat seama cât de ușor este pentru noi acum. Avem mașină de spălat haine. Și mașină de spălat vase. Scutece de unică folosință. Cuptor cu microunde și cuptor electric pe care îl programez când să se închidă. Concediu de stat cu copilul acasă cel puțin un an. Și bani să ne luam o bonă după aia, ca să nu trebuiască dus la creșă sau lăsat la bunici în alt oraș.

Și cum azi e 8 Martie, vreau să îi mulțumesc mamei mele. Și tuturor mamelor din generația ei. Pentru că le-a fost de două ori mai greu să aibă grijă de noi. Pentru că au crescut mai mulți copii decât noi. Pentru că încearcă să ne facă față nouă și cerințelor noastre, chiar dacă nu le înțeleg mereu. Pentru că încă ne consideră copii, chiar dacă suntem mai înalți sau avem peste 30 de ani sau câștigăm mai mulți bani sau avem și noi copii.

Mulțumim și La Mulți Ani!

 

 

Dacă aveţi ceva de comentat