Filme cu actori

Da, da, știu. Toate filmele sunt cu actori. Și actrițe. Și uneori cu căței, cai, delfini și alte animale.

Eu de fapt mă gândesc la anumiți actori. Unii care au apărut parcă deodată într-o grămadă de filme bune, sau cel puțin, cu mare succes. Au câteva plusuri actorii ăștia: joacă bine, în filme interesante și arată foarte bine (părere pur subiectivă, vă dați seama).

Michael Fassbender

Uitați-vă la el cum arată, nu-i simpatic? Mă rog, simpatic nu e cel mai potrivit cuvânt pentru Magneto cel tânăr, mai degrabă interesant i se potrivește. L-am văzut în Inglourious Basterds, dar recunosc că, printre Brad Pitt, scenariul lui Tarantino și Cristoph Waltz, nu prea l-am observat. Înainte de asta a apărut mai mult prin filme și seriale de televiziune, excepție făcând mai bine-cunoscutul Hunger, pe care nu l-am văzut (încă), dar care are recomandări bune. Trec uşor peste A Dangerous MethodThe Counselor (pe care eu nu am reuşit să-l termin) sau Prometheus, pentru că au fost filme care nu mi-au plăcut în mod deosebit. Nu din vina lui Fassbender, ce-i drept.  La Jane Eyre mă gândeam mai devreme când am scris că e interesant, este fix un Rochester așa cum mi l-am imaginat când am citit cartea prima dată. Şi, ca să fie compoziţia circulară, mă întorc la ideea de la început, adică la Magneto cel tânăr. A jucat deja în două filme din seria X-Men, s-a ridicat la nivelul lui Ian McKellen, şi i-a reuşit un “rău” simpatizabil (likable villain, ar zice englezul). Aţi observat şi voi trendul ăsta de personaje rele-bune, nu? Încearcă să pună stăpânire pe toată planeta, omoară oameni, aruncă în aer tot ce prind, dar totuşi ne place de ei.

This slideshow requires JavaScript.

Tom Hardy

Se pare ca am o slăbiciune pentru bărbații tăcuți și cuminți, pentru că în majoritatea rolurilor cam așa este Tom Hardy, the big, good, silent guy. Sau cel puţin aşa pare la început. De la fratele cel mic şi luptător în Warrior, la barmanul naiv din The Drop, în general personajele lui Tom Hardy au “calităţi” ascunse. În Lawless a jucat în stilul lui Kevin Costner, uneori aveam impresia că mă uitam la alt film, iar în Locke mi s-a părut grozav modul cum a ținut singur tot filmul. Nu e ușor să fii singurul actor vizibil pe ecran timp de o oră şi jumătate, dar totuşi se descurcă destul de bine. Îmi plac la nebunie filmele de epocă, iar dacă sunt ecranizări e şi mai bine. Ca să fie şi mai pe gustul meu, din lista asta nu lipseşte ceva “de genul”, şi anume Wuthering Heights, adică alt personaj tăcut şi ca la carte, Heathcliff. Nu aruncaţi cu roşii încă, nu am uitat de filmul pentru care toaaaată lumea îl ştie pe Hardy, The Dark Knight Rises. Aici nu a fost nici tăcut, nici bun, că postul era deja ocupat de Batman. Pe imdb găsiţi şi mai multe filme cu Tom Hardy, la mine lista de to-see e lunguţă, sper să mai recuperez.

Cam atât pentru acum, continuarea in episodul viitor. Dar zic că sunt ceva filme care merită văzute, aveţi de unde alege :).

L.E.: După ce am terminat de scris articolul au apărut şi nominalizările la Oscar de anul acesta. Şi…da, aşa e, amândoi băieţii sunt pe listă. Asta ca să nu ziceţi că nu am gusturi bune.

Sursa fotografiilor:

  1. http://cdn.collider.com/
  2. http://www.onsugar.com/
  3. http://www.openlettersmonthly.com/
  4. http://www.watchthisspacefilmmagazine.co.uk/
  5. http://www.fanpop.com/

2 thoughts on “Filme cu actori

Dacă aveţi ceva de comentat