Cosmin-in-Verona

Din nou la drum

Am aruncat o vorbă acum ceva timp de un city-break pe care îl plănuim. De fapt, noi plănuim un city-break de ani de zile. Nu unul anume, ci măcar unul, oricare, oriunde. Mereu am fost încântați de ideea de a pleca pentru câteva zile în vacanță și ne plac mini-concediile. În primul an după ce am cumpărat mașina, una-două fugeam la drum prin țară. Dar visam la un week-end break din ăla adevărat, cu avion, oraș mare, neapărat în altă țară.

ca2

Din păcate, lenea și serviciile nu prea ne-au lăsat. Serviciul pentru că nu știam sigur dacă putem să mergem undeva în anumite perioade, deci nu prea ne puteam lua biletele cu luni de zile înainte. Iar lenea…pentru că lene.

Și nu a vrut nimeni să ne organizeze în locul nostru.

De când au început să apară companii low-cost în Iași, parcă tentația a devenit din ce în ce mai mare. Și oferta din ce în ce mai variată. Dar tot nu ne puteam hotărî la plecat de acasă. Am cochetat cu ideea câteva luni, cam după ce am revenit din concediul de astă-vară. Ba Londra, ba Paris, ba Veneția, aveam de unde alege.

Dar decizia finală a venit brusc și deodată, ca de obicei de altfel cu concediile noastre. Când Tarom-ul a început campania de reduceri din ianuarie (cu bilete de 80-100 de euro de oriunde-oriunde), am devenit interesați. Gata, mergem. Dar unde? Inițial am vrut Londra. Doar că era scump. Scumpe biletele (140 de euro/persoană), scumpă cazarea. Plus vreme de martie în Anglia..cam frig, nu?

Deci am ales Roma. Și prețurile s-au înjumătățit (am dat pe două bilete + bebe, 190 de euro dus-întors), iar vremea a crescut cu câteva grade bune. Plus că, na, chiar dacă am fost în Italia de atâtea ori, Roma merită văzută.

Rome-Colosseum

Cu cazarea n-a fost așa de ușor. Am căutat din greu un hotel aproape de metrou și de alte mijloace de transport în comun, cu prețuri decente, mic dejun și review-uri bune, și cât mai central. Pentru că, dacă trebuie să purtăm copilul după noi, măcar să nu facem mult până la Colosseum.

După două săptămâni de căutări, Booking, TripAdvisor, LMTClub și AirBnb, timp în care mai dispăreau din oferte fără să apară altele, am luat taurul de coarne și am reușit să facem o rezervare. Hotel central (cam un sfert de oră pe jos până în Piața Sf. Petru), trei stele, mic dejun, doi pași de tot ce e interesant, 250 de euro pe patru nopți.

ralph

Am rezolvat și problemele logistice: concedii la serviciu, pașaport pentru Cosmin și asigurări pentru toată familia. Am încercat să ne notăm și unde o să mergem, că cine știe ce net om avea în Italia (îi știu pe italieni, wi-fi gratis peste tot nu e apanajul lor). Mai avem de făcut bagaje (chiar, ce luăm pentru Cosmin la noi?) și de plecat.

Vă țin la curent când ne întoarcem cu ce am văzut frumos la Roma și dacă pizza romană e la fel de bună ca pizza milaneză.

One thought on “Din nou la drum

Dacă aveţi ceva de comentat