De Crăciun, fii mai bun

Sunt de părere că trebuie să fim buni tot anul, dar de obicei luna decembrie vine cu dorințe suplimentare de a dărui și de ajuta pe cei în nevoie. Așa că vin mai jos cu o listă de moduri în care puteți dona – asociații, oameni, campanii de ajutor de Sărbători.

Shoe Box

Este campania mea preferată, am mai scris despre ea aici. Ideea e simplă – luați o cutie de pantofi și o umpleți cu chestii neperesabile și noi pentru un copil. Duceți cutia la un centru de colectare, frumos împachetată și etichetată cu vârsta potrivită. Și gata, mission accomplished!

Fii și tu Moș Crăciun

Fii si tu Mos Craciun este o campanie a Fundatiei Servicii Sociale Bethany. La fel de simplu – te înscrii, primești o scrisoare a unui copil și pregătești coletul. Acesta trebuie dus la sediul Fundației Bethany, de unde va ajunge la destinatar.

Spiriduș Parentis

Asociația ParentIs este “un sat al părinților” ieșeni care, pe lângă întâlniri periodice de sprijin în alăptare și baby-wearing, organizează și campanii umanitare. Anul acesta și-au pus în cap să doteze patru grupe de copii din Scobinți cu materiale didactice. Nu pot decât să vi-i recomand cu încredere pentru donații, banii vor fi folosiți cu cele mai bune intenții.

Campanii de donații și de cadouri cu siguranță mai sunt, eu doar vă dau un punct de plecare. Pe lista scurtă ar mai fi Casa Share, Părintele Damaschin de la biserica maternității Cuza și mulți alții. Uneori nu trebuie decât să ne uităm în jur pentru a găsi pe cineva care are nevoie de noi.

Dacă aveţi ceva de comentat