Facebook pentru mămici

Nu știu cum stătea treaba acum 10-20 de ani, unde se vedeau mămicile, cum schimbau și ele o vorbă-două, dar acum locul de întâlnire e pe Facebook (ce surpriză). Mai exact, discuțiile se poartă pe grupuri de mămici și/sau tătici.

Vrei să afli despre alăptare, diversificare, papucei pentru copii? Fă-ți un cont FB. Vrei să știi dacă au ajuns alocațiile, ce acte sunt necesare pentru pașaport? Da, tot de pe FB poti afla. Acum. să fim sinceri, poți afla și de pe Google, dar pe FB mai ai și factorul uman și sfaturile inspirate din real life. Adică poți să afli și care e cea mai bună oră pentru a te duce la pașapoarte, ca să nu prinzi coadă, de exemplu.

Și hai să vă zic pe unde îmi pierd eu timpul.

Alapteaza! – Breastfeeding Support – este un grup național cu peste 20 de mii de membri, în care poți obține informații și sprijin pentru a alăpta exclusiv. Membrii sunt atât mămici obișnuite, fie consultanți în alăptare sau chiar medici pro-alăptare.

ParentIS – Sprijin pentru Alaptare – Iasi – un grup similar celui de mai sus, doar că este grupul local ieșean. Înființat de Ionela Luciu, mămică și consultant în alăptare, este un grup util prin informațiile pe care le aduce mămicilor la nevoie.

Mar cu biscuite – este un grup dedicat diversificării. Aici se găsesc rețete sănătoase pentru toată familia, dar și ultimele recomandări în ceea ce privește diversificarea ale OMS și marilor asociații de pediatrie.

BLW România – este un grup asemănător, dar dedicat exclusiv auto-diversificării. Aici am aflat multe lucruri interesante despre alimentație și mi-au fost demontate multe mituri despre ceea ce mâncăm.

Ajutor in babywearing – grup de sprijin și informare despre purtarea bebelușilor. Aici poți afla ce sistem se potrivește bebelușului tău în funcție de vârstă, de unde poți cumpăra un sistem ergonomic, sau poți primi sfaturi de la alte mămici sau consultanți în babywearing despre cum să îți reglezi sistemul pentru tine și bebele tău.

ParentIS ~ Babywearing Iasi – tot un grup de babywearing, dar ieșean. Se găsesc informații despre întâlniri cu biblioteca de sisteme, se pot cumpăra și vinde sisteme sau pur și simplu se poate discuta despre purtarea bebelușului.

Alte grupuri interesante – ImiPlaceMontessori, Ce le citim copiilorCrestem cititoriWork At Home Moms – Iasi, Vanzari/Cumpărări încălțăminte copii – tikki , liliputi sau mers descult

One thought on “Facebook pentru mămici

  1. Grupul “Mar cu biscuite” este un grup abuziv, în care mamicile sunt specialiste în orice. Dacă le recomanzi sa meargă cu bebelușul la medic, în loc sa ceara o părere pe grup, te dau afara fără drept de apel. Tocmai de aceea s-a făcut grupul Anti mar cu biscuite.

Dacă aveţi ceva de comentat