Emisiuni “educative”

TLC este un canal de televiziune american deținut de cei de la Discovery, care aparent a început ca un canal educațional (numele înseamnă The Learning Channel). Între timp, gusturile publicului s-au schimbat așa ca a venit și adaptarea la realitate, în special cu numeroase reality-show-uri și emisiuni care urmăresc viața.

Cât am stat acasă în concediu cu Cosmin, aterizam destul de des pe TLC. Mai întâi de plictiseală, dar mai apoi dintr-o curiozitate aproape bolnavă, că altfel nu știu cum să o descriu, despre cât de jos se poate ajunge cu prostia și incultura.

Îmi amintesc de emisiunile cu familia lui Honey Boo Boo. O familie de red-necks (țărănoi?!) adevărați, în care Mama June nu lucrează și face bani din jocurile de Bingo, iar cele patru fete au fiecare alt tată. Un aspect de șatră gălăgioasă, în care se înjură ca la ușa cortului, o fată semi-adolescente însărcinată – mai mult de jumătate de oră de emisiune este prea mult pentru a-ți păstra sănătatea mentală. Se pare că a și fost anulat pentru că Mama June se combinase cu un posibil violator. Grozav, nu?

Ceva mai de actualitate, cu care am făcut cunoștință acum câteva săptămâni este o emisiune concurs. De cultură generală. În care concurenta este o mamă care trece prin chinurile facerii. Da, exact, o femeie în maternitate, în travaliu, participă la un concurs TV. N-am văzut decât cinci minute, deci nu vă pot povesti mare lucru – pentru marele premiu de 10 mii de dolari, mama trebuie să răspundă unor întrebări de genul cum o cheamă pe fetița lui Beyonce sau ce poți să folosești pentru durerile de dinți ale bebelușului.


ABC Breaking News | Latest News Videos

Ca să nu ziceți că mă uit numai la TLC, ca să fiu cârcotașă după aia, o să vă descriu o altă emisiune pe care am văzut-o pe Discovery. Se cheamă Alaskan Bush People, și urmărește o familie de indigeni din Alaska, care trăiesc într-o casă în mijlocul pădurii. Casa lor se cheamă Browntown, și acolo trăiesc părinții, cinci băieți și două fete. Aparent se întrețin din ceea ce reușesc să producă în grădina proprie, pescuiesc sau culeg fructe de pădure și muncesc cu ziua pentru diverse obiecte de care au nevoie. Emisiunea ar putea fi anulata, pentru că au fost acuzați de fraudă în ceea ce privește ajutoarele sociale pe care le-au primit de la stat.

Ziceți că se poate învăța ceva din emisiunile astea?

Dacă aveţi ceva de comentat