Dragobete

Filme de dragoste

Suntem la răscruce, între Sf. Valentin și Dragobete. Și lumea e împărțită în tabere.

Eu țin doar Sf. Valentin

Eu doar Dragobete

Eu n-am nevoie de o sărbătoare specială, sărbătoresc dragostea în fiecare săptămână (serios, de ce nu atunci în fiecare zi? De ce te oprești la o dată pe săptămână?!)

Eu nu cred în sărbători importate/tradiționale/siropoase/…(sau puneți aici epitetul vostru preferat).

Totuși, oricât am da din colț în colț, nu putem fugi de dragoste. Că dragostea e peste tot în jurul nostru, cum zice și cântecul de pe coloana sonoră a 4 nunți și o înmormântare. Și dacă nici Hugh Grant n-are dreptate, atunci cine?

Tot cu Hugh Grant, este și unul dintre filmele mele preferate de dragoste – Love Actually. O poveste în care se îmbârligă (frumos cuvânt) poveștile a opt cupluri; filmul are de toate: iubire între copii, iubire bilingvă, în afara căsătoriei, pentru soția celui mai bun prieten, între cei mai buni prieteni. Este un film optimist, cu o coloană sonoră minunată, care te lasă cu zâmbetul pe buze și inima plină oricând.

This slideshow requires JavaScript.

Dacă nu sunteți fanii artei moderne, atunci vă propun un clasic, Roman Holiday. Este o poveste de dragoste dintre o prințesă (Audrey Hepburn) și un ziarist (Gregory Peck). Sătulă de viața plictisitoare și fără sens pe care o duce, Ann evadează din dorința de a vedea lumea. Ca să fac un rezumat – două ore de dialoguri inteligente, centrul vechi al Romei și rochii superbe. Fără a deveni siropos, filmul are stil, la fel ca și personajele principale de altfel.

A zis cineva povești și prințese? Să nu uit de The Princess Bride. Buttercup încă plânge după iubirea vieții ei, Wesley, care a fost ucis de pirați. În încercarea de a fugi de căsătoria cu prințul Humperdinck, ajunge să înțeleagă că dragostea nu înseamnă ca celălalt să îți îndeplinească toate dorințele sau să nu te contrazică niciodată.

Ținând cont că totuși februarie e o lună cu două sărbători “de dragoste”, nu vă recomand nici o dramă sau vreun film care să vă lase dezamăgiți sau cu un gust amar. Să ne bucurăm de dragoste cu orice ocazie, zic!

 

Sursă imagini:

Dacă aveţi ceva de comentat